جمعه, ۶ اسفند ۱۳۹۵، ۱۱:۰۷ ب.ظ
در این مدتی که در خدمتتون نبودم، چند تلاوت جدید و نسخههای با کیفیتی
از چند تلاوت دیگه منتشر شد که همگی در این پست تقدیمتون میشن.
نخستین تلاوت، آیاتی از سورههای حج و قدر هست که به مناسبت حلول ماه ذیحجه در اوایل دهۀ 60 میلادی در مسجد امام حسین (علیه السلام) اجرا شده؛ تلاوتی فوقالعاده زیبا که اگرچه ممکنه اون رو از منابع دیگری دانلود کرده باشید، اما نسخهای با کیفیت بالاتر در اینجا تقدیمتون میشه که امیدوارم بهرۀ کافی رو ببرید.
تلاوت دوم، شامل آیات پایانی سوره مبارکه کهف و سورههای قیامه، قدر و کوثر هست. اگرچه این تلاوت با توثیق «مسجد الاقصی، 1964» منتشر شد، اما بعداً عزیزانی که دربارۀ تلاوتهای استاد، صاحبنظر هستند احتمال دادند که در کویت، اردن یا حتی مصر اجرا شده باشه؛ اما در نهایت، شخص منتشر کننده، همۀ این موارد رو رد کرد و قویاً گفت که بدون شک توثیق عنوان شده درسته. به این ترتیب ما هم همین توثیق رو میپذیریم و به اون اکتفا میکنیم.
سومین تلاوت، یک تلاوت شاهکار و زیبا از سورههای حجرات و ق هست که متأسفانه نسخۀ منتشر شده، ناقص و همراه با اشکالی هست که واقعاً توی ذوق میزنه.
درباره این تلاوت، گفته شد که در سفر تاریخی استاد عبدالباسط به عراق در سال 1956 به همراه اساتید ابراهیم شعشاعی و ابوالعینین شعیشع اجرا شده؛ مسئلهای که بنده هم مثل بسیاری از دوستداران تلاوتهای استاد، ابتدا اون رو نپذیرفتیم و معتقد بودیم این سبک تلاوت و صدای جمعیت و فضای محفل، دقیقاً شبیه تلاوتهای مسجد الاقصی در همون سال 1956 هست و از اونجا که به لحاظ فضای محفل، هیچ شباهتی به تلاوتهای شاهکار «حشر، تکویر، فجر» و «قمر، رحمن» نداره، ممکن نیست در عراق اجرا شده باشه. با این حال، باز هم شخص منتشرکننده، دلایلی آورد که نشون میده این توثیق صحیحه. ایشان شباهت حال و هوای تلاوت با تلاوتهای نور و احزاب از استاد شعشاعی و سوره نساء از استاد شعیشع رو دلیل محکمی بر اجرای اون در سفر یادشده دونست و اضافه کرد که در اون تلاوتها هم جمعیت حاضر، به دلیل حضور پادشاه یا ولیعهد عراق، تقریباً مثل این تلاوت ساکتند و خبری از اون هیاهوی معروف نیست.
متأسفانه دقایق ابتدایی این تلاوت، در فایل وجود نداره و با اینکه مشخصه شروع تلاوت از آیۀ 13 بوده، اما مرتبۀ اولی که استاد، آیۀ 13 رو قرائت میکنه، در نسخۀ منتشر شده وجود نداره و اون رو از تکرار تلاوت این آیه میشنویم. ضمن اینکه در اواسط تلاوت هم، اشکالی که در نوار کاست وجود داشته، باعث خراب شدن صدا شده؛ درست همون بلایی که سر دقایق پایانی تلاوت سوره مؤمنون در مسجد الاقصی اومده!
در این مدت، شاهد انتشار سه تلاوت از سری تلاوتهای استاد عبدالباسط در سفر به آفریقای جنوبی در سال 1981 به همراه استاد احمد الرزیقی هم بودیم. این سه تلاوت، با کیفیتی بالا منتشر شدند و البته اشکالاتی هم در بعضی تلاوتها از جمله در تلاوت «اسراء، تکویر» وجود داشت که همگی برطرف شدند و اونها رو در اینجا تقدیم شما دوستان خوبم میکنم.
و اما نسخههایی با کیفیت، از چند
تلاوت استاد هم منتشر شده که در اینجا سهتا از اونها رو تقدیم حضورتون
میکنم.
اولین مورد، نسخهای بسیار خوب از تلاوت شاهکار سوره صافات در مسجد الاقصی در سال 1956 هست که نسبت به نسخههای قبلی، کیفیت خیلی بهتری داره. البته در نسخۀ منتشر شده، صدا بالانس نبود و از یک باند، ضعیفتر شنیده میشد، ضمن اینکه کمی سرعت نوار هم تند بود که بعد از اصلاح این موارد، اون رو تقدیم شما دوستان میکنم.
تا یادم نرفته برای اون دسته از عزیزانی که دقت بیشتری در تلاوتهای استاد میکنند، این رو هم بگم که در مقاطع پایانی این تلاوت، استاد کلمهای رو به اشتباه میخونه و سریع اصلاحش میکنه که قبلاً هم در این باره صحبت کردیم. در نسخهای که قبلاً توی وبلاگ گذاشته بودم، این مورد حذف شده بود، اما در این نسخه موجوده و دست نخورده.
تلاوت دوم، نسخۀ اصلی تلاوت «قیامه، غاشیه» هست که در مسجد شافعی انجام شده. از این تلاوت، قبلاً فقط یک نسخه با اکوی بسیار زیاد و آزاردهنده وجود داشت و سال اجرای اون هم 1979 ذکر شده بود که خوشبختانه با انتشار نسخۀ فعلی، توثیق دقیقش هم مشخص شد.
آخرین تلاوت این پست، نسخهای بسیار خوب از تلاوت «فرقان، عبس، طارق» هست که تا به حال نسخۀ اصلی اون منتشر نشده و نسخههای قبلی هم کیفیت جالبی نداشتند. خوشبختانه نسخهای که منتشر شده، کیفیت بهتری نسبت به قبلیها داره و از اون مهمتر، توثیق صحیح این تلاوته. تا به حال زمان و مکان اجرای این تلاوت رو به صورتی عجیب و غیر منطقی، 1958 در سوریه اعلام میکردند که بنده به هیچ عنوان، حداقل سال 58 رو نمیتونستم بپذیرم. با این حال، وقتی با یکی از دوستان صاحبنظر صحبت میکردم، تأکید میکرد که اجرا در سوریه قطعی هست، اما ممکنه در سال دیگری باشه. تا اینکه بعد از انتشار نسخۀ پیش رو، معلوم شد که در 1966 یعنی 8 سال بعد از اون تاریخی که عنوان میکردند در کشور کویت اجرا شده!!
متأسفانه این نسخه هم مثل نسخههای قبلی، ناقص تموم میشه و خدا میدونه که آیا روزی شنوندۀ نسخۀ اصلی و کامل اون خواهیم بود یا خیر؟
هزینه دانلودها: صلوات و قرائت فاتحه برای مادرم و همه مؤمنین و مؤمنات
پاسخ:
سلام آقای فضلی عزیز
ممنون از اظهار لطف شما دوست گرامی
از تلاوتی که فرمودید سال گذشته بود اگر اشتباه نکنم که یک نسخۀ نسبتاً خوب منتشر شد، اما متأسفانه از وقتی کامنت شما رو دیدم، همه آرشیوم رو زیر و رو کردم و خودم هم حیران موندم که چه بلایی سرش اومده. اجازه بدید پیداش کنم، سر فرصت تقدیمتون خواهم کرد.
پاسخ:
سلام
قبلاً هم یکی دیگه از دوستان گفته بود که نسخۀ کامل این تلاوت رو با کیفیت بالا در جایی شنیده. من که تا به حال چیزی پیدا نکردم، ولی مطمئن باشید پیگیر میشم بلکه اون نسخه رو به دست بیارم.
پاسخ:
سلام دوست عزیز
فکر میکردم این مطلب رو در پاسخ به محمودآقا عرض کردم، اما انگار فراموش شده. بله درست میفرمایید؛ وقتی بررسی کردم متوجه شدم اصل این تلاوت، همون چیزی هست که شما گفتید؛ یعنی سورههای روم و لقمان که از ختم مجود قرآن کریم با صدای استاد عبدالباسط (مشهور به ختم ارباع) هست و کیفیت بسیار عالیای هم داره.
حالا که درخواستهای شما عزیزان برای دریافت این تلاوت زیاد شده، قبل از اینکه اون رو آماده کنم و توی وبلاگ بگذارم، میتونید از
اینجا دانلودش کنید.
پاسخ:
سلام
سپاس از نظر لطف شما
بله، تا جایی که از سبک تلاوت و صدای استاد مشخصه، همین تاریخ باید درست باشه.
پاسخ:
سلام و عرض ادب
ممنون از تذکر حضرتعالی
لینک رو اصلاح کردم.
پاسخ:
سلام
ممنون، شما لطف دارید
تلاوت مد نظرتون رو میتونید از
اینجا دانلود کنید.
پاسخ:
سلام
برای دانلود از این سایت، بهتره که توش ثبت نام کنید. چند ثانیه بیشتر وقتتون رو نمیگیره. بعد از ثبت نام، توی همین صفحه روی گزینه دانلود کلیک میکنیدو منتظر میشید که شمارشگر معکوس، 20 ثانیه رو طی کنه تا به صفر برسه. بعد بلافاصله صفحه دانلود براتون باز میشه.
پاسخ:
سلام خدمت آقا سامان عزیز
بخش دوم تلاوتهای ختم 13 قاری در حال آماده شدنه. اگه خداوند یاری کنه، شاید در ایام عید تقدیمتون بشه
تلاوتی هم که فرمودید، یک نسخۀ مشهور داره که کیفیتش خرابه، ولی یه نسخۀ دیگه بنده دارم که به طور معمول اون رو گوش کردم، مشکلی نداشته. حالا اگه بعداً در مراحل ادیت کردن، ضد حال نزنه و یه ایراد از توش درنیاد!!
اگه یه مقدار صبر کنید همه رو تقدیم حضورتون میکنم.
پیشنهاد میکنم اگر عضو کانال نیستید و امکانش رو دارید عضو بشید. در اونجا به خاطر سهولت بیشتر کار، تلاوتها سریعتر در دسترس شما دوستان قرار میگیره و بعد از اینکه تعدادی تلاوت جمع شدند، اونها رو توی وبلاگ میگذارم.
پاسخ:
سلام علیکم
لینک دانلود نسخههای با کیفیت تلاوتهایی که فرمودید رو در جایی ندیدم. تلاوت سوره مریم که فرمودید و در سوریه اجرا شده، به لحاظ کیفیت مشکل داره و بهترین نسخۀ موجود، نسخۀ رادیو قرآنه که کمی مدت تلاوت رو کوتاه کردند. سعی خودم رو میکنم که آمادهسازی این تلاوتها رو هم در اولویت بگذارم و به زودی تقدیمتون کنم.
پاسخ:
پس اگه موفق به دانلود نشدید باید صبر کنید خودم آپلودش کنم.
اگر عضو کانال صوت داوود هستید، بهم پیام بدید که در اسرع وقت براتون توی کانال آپلود کنم.
پاسخ:
سلام
احسنت بر شما
به نکته ظریفی اشاره کردید حامد خان
عجیبه که نه من و نه ظاهراً هیچ کدوم از دوستان دیگرمون متوجه این مسئله نشده بودیم. البته شاید عمده دلیلش اینه که اون تلاوت با توثیق پاکستان منتشر شده و به دلیل کیفیت نسبتاً پایینش من شاید فقط یک بار اون رو کامل گوش کرده بودم و در ذهنم نمونده بود.
ممنون از کمکتون
پاسخ:
سلام خدمت آریامهرخان عزیز
درباره تلاوتهای ختم ارباع، گفته شده که اجرای اونها اواخر دهه 50 و اوایل دهه 60 بوده و صحبتی از تاریخ دیگری نشده؛ اما خب قبول دارم که سبک تلاوت لقمان سجده، به اواخر دهه 60 نزدیکتره. شاید دلیلش این باشه که کلاً تلاوتهای استودیویی استاد عبدالباسط از دهه 60 به بعد به استثنای یکسری تلاوت که در سوریه انجام شدند (که اونها هم به طور قطع گفته نشده که در دهه 60 هستند و احتمال اواخر دهه 50 رو هم دارند)، تقریباً در یک سطح هستند و سبکی شبیه به هم دارند. بعضی از تلاوتهای استودیی هم که سراسر در مقام صبا و بیات اجرا شدند و تقریباً یکنواخت هستند و شاید برای مخاطب عام، جذابیت چندانی نداشته باشند. به طوری که چند سال پیش یکی از اقواممون مرحوم شده بود و پسرش از من خواست که یک سیدی قرآن بهش بدم. من هم یک سی دی از تلاوتهای استودیویی استاد داشتم و بهش دادم. چند تا تلاوت که پخش شد، اومد پیشم و گفت که من گفتم برام قرائت بیاری! این که همینطوری ساده میخونه و میره!!!
گذشته از این صحبتها، برخلاف ختم 13 قاری، ختم ارباع جمعآوری شده نیست و همه تلاوتها در راستا و چهارچوب همین ختم انجام شدند. اما ترتیب اجرای اونها کمی پس و پیش هست.
درباره سؤالتون هم باید بگم بله، تلاوتهای زیادی در این ختم، مثل همین «روم، لقمان» عالی هستند و جزو شاهکارهای استودیویی استاد محسوب میشن.
پاسخ:
خداوند باید عمری و توانی عطا کنه تا از پس این کار بربیام. ولی سعی میکنم تلاوتهای زیبای این مجموعه رو به مرور در وبلاگ قرار بدم.
هرچند اگه عضو کانال تلگرام باشید، شاید سریعتر به تلاوتها دسترسی پیدا کنید.
پاسخ:
سلام
سلامت باشید ان شاء الله
پاسخ:
سلام و تشکر از اظهار لطف شما
به روی چشم، اگه عمری باقی بود تقدیمتون میشه
پاسخ:
سلام
ممنون از توجه شما.
سورههای مطففین و نصر، بخش پایانی یه تلاوت دیگه هستند و در نسخۀ ویدویی به این تلاوت اضافه شدند. منطقیش هم همینه که سوره مطففین بعد از سوره انشراح خونده نمیشه، چون به لحاظ ترتیب فهرست قرآن کریم، جلوتر از سوره انشراح هست.
البته اون سورهها هم به تلاوتی در همون مجلس مربوط میشن. به همین دلیله که به لحاظ فضا و جمعیت حاضر، کاملاً به هم شباهت دارند.
پاسخ:
سلام خدمت شما
در پاسخ سؤال اولتون باید بگم، بله خب سبک تلاوت در اونجا اون شکلیه و دلیل خاصی نداره.
در ختم 13 قاری هم از سوره آل عمران همون یک تلاوت از استاد عبدالباسط قرار گرفته.
پاسخ:
سلام
بله ترکیبیه و توی وبلاگ هم هست
از بخش طبقهبندی موضوعی، بخش تلاوتهای سوره فتح میتونید پیداش کنید.
پاسخ:
سلام و عرض ادب
تبریک متقابل بنده رو پذیرا باشید.
انشاءالله که سالی پر خیر و برکت و سرشار از نور قرآن کریم رو پیش رو داشته باشید.
پاسخ:
سلام
عرض ارادت و تبریک
درباره این تلاوت قبلاً توضیح داده بودم، ولی متأسفانه اون مطالب، با مشکلی که برای سرور بلاگفا پیش اومد، به همراه همه مطالب قدیمی از بین رفت.
مشخص نیست اصل این تلاوتها چی بوده و تا به حال نسخهها کامل هیچ کدوم منتشر نشده، وگرنه بنده تا جایی که ممکنه تلاوت ترکیبی منتشر نمیکنم.
پاسخ:
سلام خدمت شما و تبریک متقابل البته با تأخیر فراوان که از این بابت ازتون عذرخواهی میکنم.
تفاوت عمدهشون که طبیعتاً همون حضور و عدم حضور مستمع در محل تلاوت و تشویقهای اونهاست. بله با شما موافقم. در بین تلاوتهای استودیویی اساتید بزرگ، از جمله استاد عبدالباسط تلاوتهای شاهکار و زیبا کم نیستند، اما نکتۀ مهم اینه که غالب تلاوتهای استودیویی آهنگ یکنواختی دارند و از اون تنوع مقامات موسیقی قرآنی که شاید در تلاوتهای مجلسی از حس مخاطب و واکنش اون نسبت به تلاوت سرچشمه میگیره چندان خبری نیست. در واقع قاری در تلاوت استودیویی، بنا به تشخیص خودش سبک تلاوتش رو انتخاب میکنه، اما در تلاوتهای مجلسی، حضور مخاطب و تشویقهای اون در نوع تلاوت قاری اثرگذاره.
پاسخ:
سلام خدمت برادر و دوست عزیزم محمودآقا
ممنون از تبریکتون؛ من هم برای شما سال خوبی رو آرزو میکنم و امیدوارم به همۀ خواستههای معنوی و مادی خودتون برسید، انشاءالله
بابت تأخیرم در پاسخگویی هم عذرخواهی میکنم. این چند روز سفر بودم و متأسفانه با همۀ تبلیغاتی که برای اینترنتهای همراه میکنن، ما که هرجا رفتیم خبری از آنتندهی خوب و سرعت بالا نبود!!!
پاسخ:
سلام علیکم
انشاءالله به زودی تقدیم میشه.
پاسخ:
سلام محمود آقای عزیز
واقعاً ببخشید. مدتی بود به صفحه مدیریت وبلاگ سر نزده بودم. اطاعت امر کردم و آدرس صفحهتون رو توی کانال گذاشتم. برای این برادر کوچکتون دعا بفرمایید.
پاسخ:
سلام
توی کانال توضیح دادم که متأسفانه درگیر یک سری مشکلات شدم و به همین دلیل هست که موفق به به روزرسانی وبلاگ و کانال نمیشم.
پاسخ:
سلام علیکم جناب آقای آذریکیا
بسیار خوشوقت و مسروم از زیارت مجدد شما در فضای مجازی
البته از این بابت که آمدن شما با شاید رفتن ما توأم شده خرسند و خوشحال نیستم. انشاءالله که در پناه خداوند سالم و تندرست باشید
پاسخ:
سلام
طاعات شما هم قبول
متأسفانه در شرایط دشواری گیر کردم و اصلاً فرصت نمیکنم وبلاگ رو به روز کنم. کانال رو هم که دوست دیگرمون که ادمین بودند، اشتباهاً حذف کردند.
خدا آخر و عاقبتمون رو به خیر کنه ...
پاسخ:
سلامت باشید آقای آذریکیای بزرگوار
محتاج دعای خیر شما هستم.
پاسخ:
سلام خدمت شما برادر عزیز
در مدتی که بنده توفیق خدمت به شما بزرگواران رو نداشتم، تلاوتهای زیادی منتشر شدند که تقریباً بیشتر اونها هم مربوط به دو دهۀ پایانی عمر استاد عبدالباسط بودند. با کمال احترام برای شما باید عرض کنم متأسفانه فرصت اینکه تلاوتها رو ادیت کنم و توی وبلاگ بگذارم رو اصلاً ندارم و لینک تلاوتها هم غالباً مربوط به فیسبوک هستند که به دلیل فیلتر بودن فیسبوک در کشور ما، امکان ارائۀ لینکها نیست.
پاسخ:
سلام بر شما دوست گرامی
حقیقتاً گرفتاریهای زندگی اجازۀ خدمتگزاری به شما بزرگواران رو از بنده سلب کرده. قطعاً اگر میشد خدمتتون بگم که طی این مدت با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم کردم، حق میدادید که وبلاگ رو بهروز نکنم.
پاسخ:
چنین فایلی وجود نداره دوست عزیز
در واقع هیچ تلاوت تصویری از استاد عبدالباسط در دهه 50 میلادی منتشر نشده
پاسخ:
سلام خدمت داداش گلم آقا امیرمحمد
من هم بیشتر از شما دوست دارم دوباره فعالیتم رو از سر بگیرم، ولی متأسفانه اصلا فرصتش رو ندارم. به کاری مشغول هستم که تقریباً 15--16 ساعت از شبانهروزم رو پر کرده و متأسفانه حتی استراحت کافی هم ندارم. شما حدود 20 روز پیش از پیام رو به بنده دادید و من تازه امروز فرصت کردم صفحه مدیریت وبلاگ رو باز کنم و اون رو دیدم.
خودم هم دلم تنگ شده برای اون روزها و ارتباطاتی که با شما دوستان داشتم، ولی خب چه کنم اخوی؟
پاسخ:
سلام محمودآقای عزیزم
ممنون از اینکه جویای حال این کمترین بودید.
بله، گهگاه سری میزنم و با دلتنگیهای خودم خلوت میکنم؛ ولی چه کنم که جبر روزگار و اوضاع فعلی کشور ـ که خدا رو به حق خود قرآن از باعث و بانیانش نگذره ـ این مجال رو ازم گرفته که با شما دوستان همکلام و همراه باشم. انشاءالله مؤید باشید.
پاسخ:
سلام
سال نو بر شما برادر عزیزم هم مبارک باشه ان شاءالله
باور بفرمایید من به خاطر شرایط کاری که از حدود 14 ماه پیش دارم، گاهی حتی فرصت نمیکنم کامپیوتر رو روشن کنم، چه برسه به اینکه بخوام وبلاگ رو به روز کنم.
امیدوارم دوستان دیگه که بحمدالله فعال هستند، کمکاری این بندۀ حقیر رو جبران کنند.